ZELFDIAGNOSE

Om uzelf een idee te geven waar het probleem met uw laptop zich situeert, hebben wij deze pagina met zelfdiagnose voorzien. Als u ons contacteert per telefoon of per mail, geef dan door bij welke diagnose uw probleem het dichtst in de buurt komt. Om een herstelling aan te melden: Klik hier

Uw laptop reageert helemaal niet meer, er branden eveneens geen lampjes:

Waarschijnlijk een probleem met de adapter of de batterij.

Het lampje dat normaal oplicht bij het laden, knippert bij het indrukken van de aan/uit toets:

Je laptop geeft aan dat er een tekort aan stroomvoorziening is. In meer dan de helft van de gevallen is dit de batterij die defect is. Onze techniekers onderwerpen uw laptop graag aan een onderzoek.

Je laptop gaat wel aan maar geeft geen beeld. Kijk even of er activiteit is op de harde schijf. Je laptop heeft een lampje met de tekst “HDD” of het icoontje van een schijf.

Indien er activiteit is op de harde schijf en je hebt geen beeld, is er een beeldschermprobleem. In geval van donkerder beeld dan normaal, is er wellicht een probleem met de stroomvoorziening naar het scherm.

Je laptop gaat wel aan, maar er is geen activiteit op de harde schijf te bespeuren:

Indien je laptop blijft hangen op de self-test (zw/w scherm), druk dan de aan/uit knop even in. Indien er direct reactie volgt, gaat het waarschijnlijk om een ander component dan de harde schijf. Indien het tien seconden of langer duurt voor de computer zichzelf uitschakelt, is er een probleem met de harde schijf of het moederbord.

Je laptop gaat in werking en geeft beeld maar stopt na het Windows opstartscherm:

Een probleem met de harde schijf of een beschadiging van de Windows-software. Opstarten vanaf de Windows boot-cd en laten checken op defecten op de schijf of beschadiging aan de software.

Je laptop start wel op zoals het hoort maar geeft vervormd beeld:

Als je dunne verticale lijnen of een band ziet: waarschijnlijk een beeldschermprobleem. Er is ook iets mis met je beeldscherm wanneer je helemaal geen beeld meer krijgt, maar wel nog beeld krijgt als je laptop aansluit op een extern scherm.
Wanneer je allemaal blokjes, vreemde letters en karakters ziet, vermoeden we een probleem met de videokaart of VGA-kaart.

Je laptop start op, werkt een tijdje zoals het hoort en valt plots uit zonder aankondiging:

Als hij niet onmiddellijk opnieuw wil opstarten of bijna direct weer uitvalt, is het oververhitting. Je laptop moet stofvrij worden gemaakt en misschien moeten er ook enkele ventilatoren vervangen worden. Stof is de grootste oorzaak van technologie die het laat afweten!

Je laptop werkt helemaal zoals het hoort maar het scherm zit niet meer helemaal vast zoals het hoort:

Onze technische dienst zal dit graag voor u repareren.

Call Now Button